Gratis koffie voor busreizigers

Barista Sophie Uijl van BeanBrothers deelde tijdens de afsluiting van de Wantijbrug namens busbedrijf Qbuzz gratis koffie uit aan reizigers. ‘Mensen reageerden heel blij.’

Aan het begin van de afsluiting van de Wantijbrug wilde busbedrijf Qbuzz reizigers een hart onder de riem steken. Daarom boden ze gratis koffie aan om het wachten aangenamer te maken als het druk zou zijn. Barista Sophie Uijl deelde de bakkies troost uit namens BeanBrothers uit Eindhoven. ‘BeanBrothers is oorspronkelijk een koffiebranderij’, legt ze uit. ‘Maar we wilden zoveel mogelijk mensen van onze koffie laten proeven. Daarom zijn we begonnen met mobiele barretjes in de vorm van busjes en bakfietsen. We staan ook wel eens op bruiloften, maar werken vooral voor diverse bedrijven: van overheidsorganisaties tot de lokale kledingwinkel. We komen in het hele land en zijn zelfs aangesloten bij een internationaal netwerk.’ Deze keer stond ze dus in Dordrecht op het busstation.

Fantastische actie

‘Als ik zelf met de bus ging, zou ik deze actie fantastisch vinden’, stelt Sophie. Dat enthousiasme herkende ze ook bij de reizigers. ‘Mensen reageerden heel blij. Vaak hadden ze wel haast om een bepaalde bus te halen. Daarom zetten we al espresso’s en cappuccino’s als er een bus arriveerde, zodat ze die snel mee konden pakken. Sommigen kwamen zelfs terug voor de koffie als bleek dat ze hun trein gemist hadden.’ Ondanks de afsluiting was de stemming onder de reizigers positief, merkte Sophie. ‘Door de inzet van extra bussen viel de drukte relatief mee. Over het algemeen waren mensen tevreden dat alles gestroomlijnd liep. Ook onze eigen heen- en terugreis met het koffiebusjes verliep voorspoedig. Naar mijn idee waren de omleidingen dus goed geregeld.’      

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen