‘Hier is de fiets het beste vervoermiddel’

Peter van Zetten fietst dagelijks over de Wantijbrug naar zijn werk. De afsluiting van de brug verandert daar niets aan. Alleen rijdt hij nu meer auto’s voorbij.

Peter woont in de Dordtse wijk Oudelandshoek, niet ver van de Wantijbrug. Voor hem heeft de afsluiting van de brug dan ook een bijkomend voordeel: de geluidsoverlast is verdwenen. ‘We wonen hier nu 20 jaar en in die tijd is de hoeveelheid verkeer enorm toegenomen, maar de omgeving is hetzelfde gebleven. De geluidsschermen zijn bijvoorbeeld niet veranderd.’ Zelf ging Peter ook voor de afsluiting al met de fiets over de brug naar zijn werk op de scheepswerf in Kinderdijk. In de Drechtsteden is dat de beste oplossing voor vervoer, vindt hij. Zeker de driehoek A15, A16 en N3 is altijd druk. Bovendien is het beter voor je gezondheid en voor het milieu. Tijdens die dagelijkse oversteek zag hij ook de noodzaak voor renovatie. ‘Op de fiets ga je langzamer en valt je oog op problemen, zoals gaten in het beton en kapotte verlichting.’

Auto’s voorbij fietsen

Aangezien de brug tijdens de afsluiting voor fietsers bereikbaar blijft, hoefde Peter zijn route niet aan te passen. Het voordeel van de fiets is alleen maar groter geworden. Vooral in de avondspits rijdt hij veel auto’s voorbij. Eerst stond zijn vrouw, die bij een verzekeraar in Utrecht werkt, daar ook tussen. Maar toen haar reistijd aanzienlijk langer werd, besloot ze al snel om meer thuis te gaan werken. Ook vertrok ze eerder op dagen dat ze nog wel naar kantoor ging, zodat ze voor de avondspits weer thuis kon zijn. Zo kon ze de nodige afspraken nog steeds bijwonen. Maar inmiddels is ook dat voorbij. Peter: ‘Vanwege corona zit ze sowieso tot 1 juni thuis. Het is wennen om volledig op afstand te werken. Maar nu het moet, blijkt dat goed te gaan. Het zou best kunnen dat ze ook na de coronacrisis meer thuis blijft werken.’

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen