Geluidsoverlast N3 ter hoogte van Koningstraat 290 (Woon-zorgcentrum Dubbelmonde).

06-01-2021 1 reacties

Ik vertegenwoordig onze bewonerscommissie van Woon-zorgcentrum Dubbelmonde 290, Dordrecht (onderdeel van PZC Dordrecht). Onze bewoners gaven aan extreem veel last te hebben van geluidsoverlast. Zij hadden begrepen dat het plaatsen van akoestische panelen om geluidsoverlast te verminderen aan de orde was. Is hier sprake van om deze langs de N3 te plaatsen, zo ja wanneer en zo nee tot wie kunnen we ons richten om meer zicht te krijgen op de werkzaamheden. Hoe lang zouden de mensen nog overlast ondervinden van de werkzaamheden en wat wordt er aan gedaan om hinder hier van te voorkomen.

Ik verneem graag uw  reactie.

mvg,

Ilona Zeegers

PZC Dordrecht

Floor Harmsen

12-01-21 om 12:36

Beste mevrouw Zeegers, dank voor uw bericht. Erg vervelend dat de bewoners geluidsoverlast ervaren. We vermoeden dat ze daarmee het toeteren bedoelen. Mocht het over andere geluidsoverlast gaan, dan horen we het graag.  De vraag over akoestische panelen zoeken we uit.

Het toeteren heeft te maken met freeswerkzaamheden. Tijdens het frezen wordt het freesasfalt vanuit de machine met een band in vrachtwagens geladen. Overdag communiceert de freesmachine met de vrachtwagen via een toetersignaal. Dit is het sein dat de vrachtwagen een klein stukje door moet rijden. ’s Nachts worden lichtsignalen gebruikt, maar dat is overdag helaas niet mogelijk omdat deze niet voldoende zichtbaar zijn. Wanneer mogelijk past de aannemer andere manieren van signalering toe, maar helaas is het gebruik van een toetersignaal niet uit te sluiten.

De omgevingsmanager van Boskalis heeft via PZC contact met u proberen te leggen en haar contactgegevens doorgegeven in het geval u nog vragen heeft.

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen