Toerit N3 Laan van Nieuw Groenhove dicht voor aanleg geluidsscherm

20-12-2021

Vanaf maandag 10 januari 21.00 tot zondag 31 juli 16.00 uur is de toerit naar de N3 bij de Laan van Nieuw Groenhove afgesloten. In opdracht van de gemeente Dordrecht bouwt aannemer Heijmans langs de N3 een geluidsscherm voor de nieuwe wijk Amstelwijck.

Voor de veiligheid van weggebruikers gaat de toerit voor langere tijd dicht. Dit betekent dat verkeer vanuit Wilgenwende en een deel van Sterrenburg via een omleidingsroute naar de N3 richting de A16 rijdt. 

Omleidingsroute

De omleidingsroute is als volgt: verkeer vanuit Wilgenwende en Sterrenburg rijdt via de Copernicusweg de N3 op richting Papendrecht. Om vervolgens bij de eerstvolgende afrit (4) via de Laan der Verenigde Naties de N3 weer op te rijden richting de A16. Bekijk hier het kaartje met de omleidingsroute.

Geluidsschermen

In Amstelwijck worden de komende jaren ongeveer 800 huizen gebouwd. De nieuwe wijk ligt tussen wegen en een spoorlijn. Om de wijk te kunnen bouwen zijn geluidsschermen nodig. Dat is een belangrijke voorwaarde voor de rust en leefbaarheid.

Groot onderhoud N3

Met Rijkswaterstaat en de aannemers is vooraf onderzocht om de bouw van het geluidsscherm uit te voeren tijdens het groot onderhoud van de N3. Het was niet mogelijk om de planningen van de projecten goed op elkaar aan te laten sluiten. Het zou leiden tot uitloop van het groot onderhoud van de N3, waardoor de overlast voor de stad langer zou duren.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen