Onderhoudswerkzaamheden aan fietspad Papendrechtse brug in 2022

23-11-2021

Van 31 januari tot 30 april 2022 is het fietspad op de Papendrechtse brug in beide richtingen afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan het fietspad. (Brom)fietsers moeten rekening houden met circa een half uur extra reistijd

Rijkswaterstaat vervangt de oude houten balken voor nieuwe balken en brengt een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkomen bij het verwijderen van de oude balken. De nieuwe houten balken worden tenslotte voorzien van een rode asfaltlaag. Hiermee is het fietspad weer comfortabel bruikbaar voor de komende jaren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan het fietspad langs de Merwedebrug N3 bij Papendrecht beginnen op 31 januari 2022. Op 30 april 2022 is het vernieuwde fietspad weer open voor (brom)fietsers. De werkzaamheden vinden alleen plaats aan het fietspad, niet op de weg. Er wordt gedurende 3 maanden gewerkt vanaf een ponton op het water.

Omleidingsroutes (brom)fietsers

  • De reguliere waterbus lijn 22 tussen Papendrecht en Dordrecht.
  • Omfietsen via de Baanhoekbrug.
  • Er wordt nog gekeken naar een alternatief voor (brom)fietsers, met name in de ochtendspits.

Stremming basculebrug

De onderhoudswerkzaamheden starten met het fietspad op de basculebrug. Hierdoor wordt de brug niet bediend voor de hoge scheepvaart van maandag 31 januari 2022 tot en met zondag 27 februari 2022.

Er zijn continu twee onderdoorvaartopeningen voor lage scheepvaart beschikbaar. Gedurende het werk geldt er een hoogte- en breedte beperking. De scheepvaart wordt o.a. geïnformeerd via de berichten aan de scheepvaart (BAS-bericht).

Waarom niet tegelijk uitgevoerd met het groot onderhoud N3?

Tijdens het onderhoud aan de N3 waarvoor telkens een deel van de N3 was afgesloten, was fietsen een van de belangrijkste alternatieven voor het verkeer. Daarom hebben we het groot onderhoud aan het fietspad toen niet uitgevoerd. We hebben het groot onderhoud ook bewust niet tegelijk met het werk aan de Blauwe Brug gepland. Maar het fietspad is nu echt toe aan een grote opknapbeurt. We werken eraan om de hinder zoveel mogelijk te beperken en kijken nog naar een alternatief, met name in de ochtendspits.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen