Groot onderhoud af- en oprit Provincialeweg

26-07-2021

Aannemer Boskalis werkt aan het laatste deel van de N3 bij Dordrecht vanaf de Laan der Verenigde Naties tot de Merwedestraat. Onderdeel van de werkzaamheden zijn de afrit en oprit Provincialeweg. Hiervoor is een meerdaagse afsluiting nodig van woensdag 28 juli 21.00 tot maandag 2 augustus 05.00 uur.

Van woensdag 28 juli 21.00 uur tot maandag 2 augustus 05.00 uur zijn afgesloten:

  • de afrit van de N3 (vanaf de A16) naar de Provincialeweg;
  • de oprit Provincialeweg naar de N3 richting Papendrecht/A15.

Omleidingsroutes

Tijdens de afsluiting gelden de volgende omleidingsroute:

  • Verkeer op de N3 wordt omgeleid via de afrit en oprit Merwedestraat, en vervolgens via de N3 richting Dordrecht/A16 naar de afrit Provincialeweg.
  • Bij de oprit Provincialeweg wordt verkeer richting Papendrecht/A15 omgeleid via de oprit Provincialeweg naar de N3 richting A16, en vervolgens via afrit en oprit Laan der Verenigde Naties naar de N3 richting Papendrecht/A15.

Houd rekening met hinder. We adviseren weggebruikers om de N3 zoveel mogelijk te vermijden en de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken.

Werkzaamheden en geluidhinder

Aannemer Boskalis voert de volgende werkzaamheden uit aan de op- en afritten van de N3. De oude verharding (asfalt en fundering) wordt verwijderd door frezen en zagen. Met een walsmachine wordt zand, de nieuwe fundering en de asfaltverharding aangebracht. Tot slot worden de vangrails geplaatst met een heiblok. De op- en afritten moeten ook een stuk worden opgehoogd. Daarom is er meer tijd nodig voor deze werkzaamheden.

Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Toe- en afritten zijn vaak geen rechte wegen, maar bochten. Als lichtsignalen dan niet zichtbaar zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsignalen te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.

Weekendafsluiting A15 Gorinchem tot N3/Papendrecht

Van vrijdag 31 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 05.00 uur is er ook een weekendafsluiting van een deel van de A15, vanaf Gorinchem tot de aansluiting N3/Papendrecht. Lees hier meer.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen