Derde weekendafsluiting N3 bij Papendrecht

06-07-2021

Donderdag 8 juli 21.00 wordt de N3 bij Papendrecht in één richting afgesloten, vanaf Burg. Keijzerweg tot A15. Aansluitend, van vrijdag 9 juli 22.00 tot maandag 12 juli 05.00 is de N3 in beide richtingen afgesloten tussen aansluiting A15 en Merwedestraat. Vanaf 21.00 worden op/afritten afgesloten.

Ter voorbereiding op de weekendafsluiting wordt vanaf donderdagavond 21.00 uur een deel van de N3 bij Papendrecht in één richting afgesloten, vanaf de Burgemeester Keijzerweg tot de A15 (richting Papendrecht/A15). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A16 en A15. Lokaal verkeer van Dordrecht naar Papendrecht kan via de afrit Burgemeester Keijzerweg rijden.

Vrijdagavond 9 juli start de derde weekendafsluiting van de N3 bij Papendrecht. Boskalis start vanaf 21.00 uur met de afsluiten van de toe-en afritten en vanaf 22.00 uur is de N3 in beide richtingen dicht, tussen de A15 en de Merwedestraat.

Fietsers

  • Het fietspad op de Papendrechtse brug is dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend. Fietsers worden via het werkvak/de rijbaan over de Papendrechtse brug geleid. Hier worden verkeerregelaars ingezet.
  • Vanaf donderdagavond is het fietspad tussen de Burgemeester Keijzerweg en de A15 dicht. Deze wordt ingezet voor hulpdiensten. Fietsers worden omgeleid.
  • De fietstunnel bij de Parkweg is weer open.

Omleidingsroute weekendafsluiting

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.
  • Openbaar vervoer op de route wordt omgeleid.
  • Hulpdiensten gaan via het werkvak.
  • Vervoer gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via A16, A59, A27 en A15 en omgekeerd.

Sinds maandag 21 juni is er een aangepaste verkeerssituatie op de N3 bij Dordrecht, tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat. Hier werkt Boskalis aan het laatste deel van de N3 bij Dordrecht. Verkeer op de N3 richting Papendrecht rijdt over twee versmalde rijstroken. Verkeer richting de A16 rijdt over één versmalde rijstrook. De maximum snelheid is 70 km/uur. Deze werkzaamheden duren nog tot oktober.

Houd rekening met extra verkeersdrukte en mijd zoveel mogelijk de N3.

Geluidhinder

Aannemer Boskalis doet er alles aan om de hinder te beperken, maar het is helaas niet te voorkomen dat bepaalde werkzaamheden in de omgeving hoorbaar zijn. Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Als lichtsignalen niet mogelijk zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsign n te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de weekendafsluitingen van de N3 bij Papendrecht.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen