Tweede weekendafsluiting N3 bij Papendrecht

30-06-2021

Donderdagavond 1 juli is de N3 bij Papendrecht in een richting afgesloten, vanaf de A15 tot de Burgemeester Keijzerweg. Van vrijdag 2 juli 22.00 tot maandag 5 juli 05.00 uur is de N3 in beide richtingen afgesloten tussen de A15 en de Merwedestraat. Vanaf 21.00 uur worden de toe-/afritten afgesloten

Ter voorbereiding op de weekendafsluiting wordt vanaf donderdagavond 21.00 uur een deel van de N3 bij Papendrecht in één richting afgesloten, vanaf de A15 tot de Burgemeester Keijzerweg (richting Dordrecht). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16. Lokaal verkeer naar Dordrecht kan via de toerit Burgemeester Keijzerweg naar de N3.

Weekendafsluiting

Vrijdagavond 2 juli start de tweede weekendafsluiting van de N3 bij Papendrecht. Boskalis start vanaf 21.00 uur met de afsluiten van de toe-en afritten en vanaf 22.00 uur is de N3 in beide richtingen dicht, tussen de A15 en de Merwedestraat.

Fietsers

  • De Papendrechtse brug blijft open voor fietsers tijdens de weekendwerkzaamheden. Waar nodig worden er verkeerregelaars ingezet om fietsers om het werk te leiden.
  • Vrijdagavond wordt de fietstunnel bij de Parkweg weer afgesloten tot maandagochtend. Deze wordt vernieuwd. Fietsers worden omgeleid.
  • Tijdens de weekendafsluiting is ook het fietspad tussen de Burgemeester Keijzerweg en de A15 dicht. Deze wordt ingezet voor hulpdiensten. Fietsers worden omgeleid.
  • Het fietspad op de Wantijbrug is weer open.

Omleidingsroute

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.
  • Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de op- en afrit bij de Merwedestraat rijden. Houd hier rekening met extra verkeersdrukte.
  • Openbaar vervoer op de route wordt omgeleid.
  • Hulpdiensten gaan via het werkvak.
  • Vervoer gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via A16, A59, A27 en A15 en omgekeerd.

Verder is er sinds maandag 21 juni een aangepaste verkeerssituatie op de N3 bij Dordrecht, tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat. Hier werkt Boskalis aan het laatste deel van de N3 bij Dordrecht. Verkeer op de N3 richting Papendrecht rijdt over twee versmalde rijstroken. Verkeer richting de A16 rijdt over één versmalde rijstrook. De maximum snelheid is 70 km/uur. Deze werkzaamheden duren nog tot oktober.

Geluidhinder

Aannemer Boskalis doet er alles aan om de hinder te beperken, maar het is helaas niet te voorkomen dat bepaalde werkzaamheden in de omgeving hoorbaar zijn. Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Als lichtsignalen niet mogelijk zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsignalen te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de weekendafsluitingen van de N3 bij Papendrecht.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen