Weekendafsluiting N3 bij Papendrecht

25-06-2021

Vanavond om 22.00 uur start de eerste weekendafsluiting van de N3 bij Papendrecht. Tot maandag 28 juni 05.00 uur is de N3 afgesloten tussen de A15 en de Merwedestraat. Boskalis start vanaf 21.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De omgeving krijgt te maken met (veel) geluidhinder.

Omleidingsroutes

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.
  • Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de op- en afrit bij de Merwedestraat rijden. Houd hier rekening met extra verkeersdrukte.
  • Openbaar vervoer op de route wordt omgeleid.
  • Hulpdiensten gaan via het werkvak.
  • Vervoer gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via A16, A59, A27 en A15 en omgekeerd.

Verder is er sinds maandag 21 juni een aangepaste verkeerssituatie op de N3 bij Dordrecht, tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat. Hier werkt Boskalis aan het laatste deel van de N3 bij Dordrecht. Verkeer op de N3 richting Papendrecht rijdt over twee versmalde rijstroken. Verkeer richting de A16 rijdt over één versmalde rijstrook. De maximum snelheid is 70 km/uur. Deze werkzaamheden duren nog tot oktober.

Fietsers

  • De Papendrechtse brug blijft open voor fietsers tijdens de weekendwerkzaamheden. Waar nodig worden er verkeerregelaars ingezet om fietsers om het werk te leiden.
  • Vanavond vanaf 20.00 uur wordt de fietstunnel bij de Parkweg afgesloten tot maandagochtend. Deze wordt vernieuwd. Fietsers worden omgeleid.
  • Ook het fietspad tussen de Burgemeester Keijzerweg en de A15 is dicht tijdens de werkzaamheden. Deze wordt ingezet voor hulpdiensten. Fietsers worden omgeleid.
  • Het fietspad op de Wantijbrug is nog afgesloten. Fietsers worden omgeleid.

Geluidhinder

Aannemer Boskalis doet er alles aan om de hinder te beperken, maar het is helaas niet te voorkomen dat bepaalde werkzaamheden in de omgeving hoorbaar zijn. Naast werkzaamheden aan de N3 wordt vanavond gestart met het afbreken van de fietstunnel. Dit kan veel geluidhinder geven in de omgeving. Dit duurt naar verwachting tot morgenmiddag. In de omgeving zijn bewonersbrieven verspreid.

Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Als lichtsignalen niet mogelijk zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsignalen te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen