Weekendafsluiting voor laatste fase

09-06-2021

Vanaf vrijdag 18 juni 22.00 uur tot maandag 21 juni 05.00 uur is de N3 in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16, inclusief alle toe- en afritten. Aannemer Boskalis start vanaf 21.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten.

De N3 zelf is als laatste aan de beurt om 22.00 uur. De fiets- en voetpaden langs de N3 blijven open. Tijdens dit weekend wordt het volgende deel van de N3 tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat omgebouwd naar een nieuwe situatie met minder rijstroken die tot oktober 2021 duurt. Weggebruikers wordt geadviseerd de N3 gedurende dit weekend te vermijden en rekening te houden met extra reistijd.

Vanaf maandag 21 juni 05.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met een nieuwe tijdelijke verkeerssituatie. 

Omleidingen

De volgende op- en afritten zijn afgesloten: Sterrenburg, Overkampweg/Laan der VN, Provincialeweg en de Merwedestraat richting de A16. Bij de Merwedestraat blijven de op- en afrit van en naar Papendrecht open.

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.
  • Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de op- en afrit bij de Merwedestraat rijden. Houd hier rekening met extra verkeersdrukte.
  • Lokaal verkeer wordt geadviseerd vooraf de route te bekijken. Soms kan omrijden via de A15 en A16 (afslag 21 Dordrecht Centrum) sneller zijn.
  • Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet via de N3 bereikbaar. Lokaal verkeer naar het ziekenhuis rijdt over de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg. Verkeer van buiten Dordrecht neemt de A16, afslag 21 Dordrecht Centrum naar het ziekenhuis. Alle hulpdiensten hebben doorgang gedurende de weekendwerkzaamheden.
  • Aan de zuidkant van de N3 is Amstelwijck (Laan van Europa) bereikbaar vanaf de A16 en de N217.
  • Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.

Lees hier meer over de weekendafsluiting.

Werkzaamheden in laatste fase

Tussen september 2020 en oktober 2021 wordt gewerkt aan de N3 bij Dordrecht (Merwedestraat - A16). Dit deel van de N3 wordt in vier fases opgepakt. De laatste fase is in noordelijke richting vanaf de Laan der Verenigde Naties tot de Merwedestraat. Deze fase start op maandag 21 juni en duurt tot oktober 2021. Tijdens het werk blijven er drie rijstroken open. Twee richting A15 (Papendrecht) en één richting A16 (Breda). De rijstroken zijn versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie, zoals kortere invoegstroken en geen weefvakken. Op- en afritten blijven zoveel mogelijk open.

Om de doorgang voor hulpdiensten tijdens deze werkzaamheden te garanderen, wordt er een rijstrook afgezet op de N3 vanaf de A15 tot de Merwedestraat. Verkeer richting Dordrecht/A16 moet rekening houden met hinder en extra reistijd.

Tot slot hoort bij de laatste fase ook het groot onderhoud van de N3 ter hoogte van Papendrecht. Hiervoor zijn vier (lange) weekendafsluitingen nodig tussen de aansluiting A15 en de Merwedestraat. Deze zijn eind juni en in juli.

Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. We vervangen ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen van bruggen en viaducten. Waar nodig voeren we onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen