Meerdaagse afsluiting voor onderhoud af- en oprit N3

27-05-2021

Aannemer Boskalis werkt aan het derde deel van de N3 vanaf de A16/Laan van Europa tot de Laan der Verenigde Naties. Onderdeel hiervan zijn de oprit Copernicusweg en de afrit Laan der Verenigde Naties. Hiervoor is een meerdaagse afsluiting nodig van woensdag 2 juni 21.00 tot maandag 7 juni 05.00 uur.

Van woensdag 2 juni 21.00 uur tot maandag 7 juni 05.00 uur zijn afgesloten:

  • de oprit Copernicusweg naar de N3 (richting Papendrecht/A15);
  • de afrit van de N3 (vanaf A16) naar de Laan der Verenigde Naties.

Omleidingsroutes

  • Verkeer bij de oprit Copernicusweg (richting Papendrecht/A15) wordt omgeleid via de oprit Copernicusweg richting de A16. Via de Laan van Europa wordt het verkeer naar de N3 richting Papendrecht geleid.
  • Verkeer op de N3 wordt bij de afrit Laan der Verenigde Naties omgeleid via de afrit Provincialeweg.

 

Houd rekening met hinder. We adviseren weggebruikers om de N3 zoveel mogelijk te vermijden en de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken.

Werkzaamheden en geluidhinder

Aannemer Boskalis voert de volgende werkzaamheden uit aan de op- en afritten van de N3. De oude verharding (asfalt en fundering) wordt verwijderd door frezen en zagen. Met een walsmachine wordt zand, de nieuwe fundering en de asfaltverharding aangebracht. Tot slot worden de vangrails geplaatst met een heiblok. De op- en afritten moeten ook een stuk worden opgehoogd. Daarom is er meer tijd nodig voor deze werkzaamheden.

Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Toe- en afritten zijn vaak geen rechte wegen, maar bochten. Als lichtsignalen dan niet zichtbaar zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsignalen te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen