Meerdaagse afsluiting voor onderhoud afritten N3

17-02-2021

Aannemer Boskalis werkt aan het tweede deel van de N3 tussen de Copernicusweg en de A16/Laan van Europa. Onderdeel van deze werkzaamheden zijn de afrit Copernicusweg en de afrit Provincialeweg. Hiervoor is een meerdaagse afsluiting nodig van woensdag 24 februari 21.00 tot maandag 1 maart 05.00 uur.

Van woensdag 24 februari 21.00 uur tot maandag 1 maart 05.00 uur zijn afgesloten:

  • de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Provincialeweg;
  • de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Copernicusweg.

Omleidingsroutes

Tijdens de afsluitingen is de omleidingsroute voor het doorgaande verkeer via de A15 en A16.

  • Verkeer vanuit Gorinchem (A15) in de richting van Dordrecht en A16/Breda: volg de A15 en dan de A16 richting Breda. Voor Dordrecht volg de A16 en neem afrit 21 Dordrecht-Centrum.
  • Verkeer vanuit Rotterdam in de richting van Dordrecht: volg de A16 richting Breda en neem afrit 21 Dordrecht-Centrum.
  • Verkeer op de N3 wordt omgeleid via de Laan van Europa. Vanaf daar volgt u de N3 terug richting Papendrecht en neemt dan afrit Copernicusweg of Provincialeweg.

Houd rekening met hinder. We adviseren weggebruikers om de N3 zoveel mogelijk te vermijden en de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken.

Werkzaamheden en geluidhinder

Aannemer Boskalis voert de volgende werkzaamheden uit aan de op- en afritten van de N3. De oude verharding (asfalt en fundering) wordt verwijderd door frezen en zagen. Met een walsmachine wordt zand, de nieuwe fundering en de asfaltverharding aangebracht. Tot slot worden de vangrails geplaatst met een heiblok. De op- en afritten moeten ook een stuk worden opgehoogd. Daarom is er meer tijd nodig voor deze werkzaamheden.

Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Toe- en afritten zijn vaak geen rechte wegen, maar bochten. Als lichtsignalen dan niet zichtbaar zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsignalen te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.

Oprit Copernicusweg afgesloten tot volgende fase

De oprit Copernicusweg naar de N3 richting de A16 is sinds half december tijdelijk afgesloten omdat de invoeglengte niet voldoende is. In verband met verkeersveiligheid is toen besloten dat de oprit niet gebruikt kan worden. Weggebruikers worden omgeleid via de oprit Laan der Verenigde Naties naar de N3. Door de afsluiting kon het groot onderhoud aan deze oprit meteen worden meegenomen in de werkzaamheden.

Vanaf maandag 22 maart is de oprit Copernicusweg naar de N3 richting de A16 weer open. Vanaf dan werken we aan de andere zijde van de N3, tussen de A16/Laan van Europa en de Laan der Verenigde Naties. Er is een oplossing gevonden om de oprit dan weer open te kunnen stellen voor verkeer. Tot die tijd blijft de oprit afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Lees hier meer.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen