Op weg naar 2021

21-12-2020

We beginnen bijna aan een nieuw jaar. Dit jaar was voor iedereen anders dan verwacht. Gelukkig ging er ook veel door zoals gepland. Zoals de renovatie Wantijbrug, de nieuwe aansluiting A16/N3 en het groot onderhoud N3. In 2020 is hier veel werk verzet en de eerste resultaten zijn zichtbaar.

Afgerond in 2020

Na een renovatie van iets meer dan 11 maanden is de Wantijbrug in de N3 klaar voor de toekomst. We hebben de beweegbare brugdekken vervangen voor zwaardere dekken met geluiddempende onderkant. Daarnaast heeft de brug een nieuw systeem voor bediening, besturing en bewaking gekregen.

In november is de nieuwe aansluiting A16/N3 opengesteld. De vernieuwde aansluiting zorgt voor betere doorstroming en een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever. Distripark is volop in ontwikkeling. De nieuwe op- en afritten die hiervoor zijn aangelegd, kunnen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 in gebruik worden genomen.

In augustus startten we met het groot onderhoud N3. De N3 krijgt een nieuwe fundering en stil asfalt. We vervangen ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting, bewegwijzering en vangrails. Er komen stille voegovergangen bij bruggen en viaducten. Waar nodig voeren we onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen.

Dit jaar hebben we het groot onderhoud afgerond bij de Wantijbrug en het eerste deel van de N3 vanaf de Merwedestraat tot de Copernicusweg. Met uitzondering van de afrit Provincialeweg en de oprit Laan der Verenigde Naties, deze worden in 2021 meegenomen. Het groot onderhoud bij de Papendrechtse brug is gedeeltelijk afgerond en wordt deels in 2021 meegenomen. De N3 heeft nieuwe LED verlichting vanaf de Merwedestraat tot de A16.

Doorkijkje naar 2021

In januari gaan we verder met het tweede deel van de Dordtse randweg, vanaf de Copernicusweg tot de A16/ Laan van Europa. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot 19 maart. Daarna zijn er nog twee delen van de randweg te gaan, en in de zomer volgen dan nog vier weekendafsluitingen voor het deel van de N3 ter hoogte van Papendrecht.

Daarnaast wordt er in 2021 ook verder gewerkt aan de uitvoering van de verbreding A15 Papendrecht Sliedrecht en aan de nieuwe aansluiting A15/N3.

Vanzelfsprekend geven we in het nieuwe jaar natuurlijk meer informatie over de werkzaamheden en de impact ervan.

Kerstvakantie

Vanaf vandaag tot maandag 4 januari hebben de medewerkers van Boskalis kerstvakantie. In deze periode vinden er dus geen werkzaamheden plaats aan de N3. De tijdelijke verkeersmaatregelen tussen de Copernicusweg en de Laan van Europa blijven natuurlijk staan, zodat het groot onderhoud begin januari direct weer voortgezet kan worden.

Namens alle medewerkers van de projecten rond de N3 wensen wij u prettige feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen