Eerste deel N3 gereed en veiligheidsmaatregelen nieuwe fase

15-12-2020

Er is hard gewerkt om de werkzaamheden op de N3 van de Merwedestraat tot de Copernicusweg voor het einde van het jaar af te ronden. Sinds maandag heeft het verkeer hier weer twee rijstroken met vluchtstrook. Vannacht wordt de barrier tussen tussen het kruispunt A15/N3 en de Merwedestraat verwijderd.

Morgen heeft het verkeer tussen het kruispunt A15/N3 en de Merwedestraat weer de beschikking over twee rijstroken in beide richtingen.
Daarnaast heeft Boskalis tijdens de laatste weekendafsluiting ook nieuwe LED verlichting geplaatst langs de N3 vanaf de Merwedestraat tot aan de A16.

In de nieuwe fase werkt Rijkswaterstaat aan de N3 vanaf de aansluiting Laan der Verenigde Naties/Albert Schweitzer Ziekenhuis tot aan de aansluiting met de A16 (Laan van Europa). Vergeleken met de vorige fase is dit deel korter (ongeveer 1 km) en er is één op- en afrit waaraan gewerkt wordt. We zijn extra alert op dat de tijdelijke situatie veilig en duidelijk is voor de weggebruikers.

Veiligheidsmaatregelen nieuwe fase

Tijdens de vorige fase kregen we diverse reacties van weggebruikers die aangaven de tijdelijke situatie niet duidelijk te vinden. Verkeersveiligheid staat voor Rijkswaterstaat voorop, zowel voor de weggebruikers als de wegwerkers. Daarom hebben we in de nieuwe fase de volgende maatregelen genomen:

  • Oud asfalt in te slechte staat is vervangen door nieuw asfalt. Dit verkleint het risico dat de markering sneller slijt en voorkomt extra tussentijdse wegafsluitingen.
  • Waar mogelijk is alle bestaande (witte) belijning verwijderd (in plaats van zwart te maken).
  • We gebruiken alleen nog maar witte belijning, ook voor de tijdelijke belijning (in plaats van tijdelijke gele belijning).
  • Op het oude asfalt gebruiken we zoveel mogelijk thermoplastische verf in plaats van wegenverf. Dit voorkomt dat het snel wegslijt en heeft dezelfde kwaliteit als permanente belijning.
  • We passen een nieuw soort belijning uit Denemarken toe dat beter bestand is tegen kou en nattigheid.
  • Er zijn extra borden geplaatst om weggebruikers te attenderen op de nieuwe situatie.
  • Er zijn extra pijlen op het wegdek aangebracht om weggebruikers beter te (be)geleiden.
  • In de eerste week wordt een tekstkar geplaatst om weggebruikers te attenderen op de gewijzigde situatie.

In het najaar en de winter is het behouden van de kwaliteit van asfalt en belijning extra lastig door kou, nattigheid en gladheidsbestrijding. We blijven daarom de kwaliteit van de belijning wekelijks monitoren en indien nodig wordt schade zo spoedig mogelijk hersteld. Op deze manier houden we de kwaliteit en de veiligheid op orde.

Oprit Copernicusweg (richting A16)

De oprit Copernicusweg naar de N3 richting de A16 is afgesloten omdat de invoeglengte niet voldoende is. In verband met verkeersveiligheid is besloten dat de oprit nu niet gebruikt kan worden. Weggebruikers worden omgeleid via de oprit Laan der Verenigde Naties naar de N3.

Tot er een oplossing is gevonden, blijft de oprit afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. De afrit vanaf de N3 naar de Copernicusweg is wel open. De op- en afrit aan de andere zijde van de N3 (richting Papendrecht) zijn ook open. Bekijk hier de aangepaste verkeerssituatie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen