Wantijbrug kan weer tientallen jaren mee

30-11-2020

Na een renovatie van iets meer dan 11 maanden is de Wantijbrug in de N3 klaar voor de toekomst. Rijkswaterstaat heeft de beweegbare brugdekken vervangen voor zwaardere dekken met geluiddempende onderkant. Daarnaast heeft de brug een nieuw systeem voor bediening, besturing en bewaking gekregen.

Ook is het beton gerepareerd. Voor de veiligheid tijdens het werk was de Wantijbrug begin dit jaar ruim tien weken afgesloten. Sinds 3 april kon het wegverkeer weer over de brug rijden. En uiterlijk 1 februari 2021 hervat Rijkswaterstaat de bediening voor de scheepvaart.

Rik van der Linden, wethouder gemeente Dordrecht: ‘De afsluiting van de Wantijbrug op 20 januari staat bij ons allemaal nog op het netvlies. Een noodzakelijke, maar voor onze stad enorm ingrijpende maatregel. Het heeft veel gevraagd van de flexibiliteit en het geduld van onze inwoners en bedrijven. Maar samen hebben we ervoor gezorgd dat de stad zo goed mogelijk bereikbaar is gebleven. We zijn blij dat de Wantijbrug nu klaar is. En als eind volgend jaar het onderhoud van de N3 erop zit, kan de weg er weer jaren tegenaan."

Suzan Vos, directeur netwerkmanagement Rijkswaterstaat ‘Rijkswaterstaat moet de komende jaren veel verouderde bruggen, tunnels, viaducten en sluizen renoveren of vervangen. De Wantijbrug was als eerste brug in Zuid-Holland aan de beurt. Het was een technisch uitdagend project met veel impact op de omgeving. Ik wil met name de gemeenten Dordrecht en Papendrecht, de Verkeersonderneming, het Platform Samen Bereikbaar en onze zakelijke partners Volkerbrug, Siemens Mobility en TNO bedanken voor hun inzet om dit project tot een succes te maken en de hinder zoveel mogelijk te beperken. Ook dank aan de inwoners en bedrijven van Dordrecht en Papendrecht die tijdelijk anders zijn gaan reizen of thuiswerken mogelijk maakten. De opgedane ervaring is  van grote waarde voor toekomstige renovaties. Als Rijkswaterstaat zijn we er trots op dat in deze brug voor het eerst een standaard systeem is toegepast voor de bediening dat herbruikt kan worden voor andere bruggen.’

Lees hier het hele bericht.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen