Nieuwe parallelbaan langs A16 bij Dordrecht in gebruik

30-09-2020

Vanaf donderdag 1 oktober stelt Rijkswaterstaat de nieuwe parallelbaan langs de A16 bij Dordrecht open voor verkeer. Verkeer vanaf de N3 en de N217 naar de A16 richting Breda rijdt dan via de parallelbaan naar de nieuwe oprit net voor tankstation de Zuidpunt.

De op- en afrit op de parallelbaan naar het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht worden in het vierde kwartaal 2021 in gebruik genomen. Dit geldt ook voor de nieuwe op- en afrit aan de andere kant van de A16 bij Willemsdorp.

Vernieuwing aansluiting A16/N3

De vernieuwde aansluiting A16/N3 zorgt voor een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en een betere doorstroming van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. Dit is het eerste project in een reeks van infrastructurele projecten in de regio Drechtsteden. De uitvoering is eind 2018 gestart en wordt begin november afgerond.

De nieuwe aansluiting bestaat uit een kwart klaverblad en een lange invoegstrook in de vorm van een parallelbaan langs de A16 richting Breda die ook het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht bereikbaar maakt. Vanuit Breda richting Rotterdam is er voor de bereikbaarheid van DistriPark ook een nieuwe op- en afrit aangelegd bij Willemsdorp net voorbij de Moerdijkbrug.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen