Zaterdag 26 september: nachtafsluiting N3 voor aanvullende maatregelen

25-09-2020

Naar aanleiding van het verkeersongeval van afgelopen vrijdag hebben aannemer Boskalis en Rijkswaterstaat de verkeersmaatregelen op de N3 nogmaals nagelopen en een aantal aanvullende maatregelen getroffen. Er staan extra borden ter attendering en vervaagde markering wordt bijgewerkt.

Afgelopen vrijdagavond 18 september heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de N3, ter hoogte van de aansluiting Dordrecht Centrum. Naar aanleiding van dit ongeval hebben aannemer Boskalis en Rijkswaterstaat de verkeersmaatregelen op de N3 nogmaals nagelopen. Dit is een gebruikelijke procedure die we niet alleen bij een verkeersongeval maar ook bij klachten of signalen uit de omgeving uitvoeren. De verkeerssituatie op de N3 bleek volgens de richtlijnen te zijn ingericht, maar ook dan kan er verbetering mogelijk zijn. Het gaat immers om de veiligheid van iedereen; weggebruikers en wegwerkers.

Aanvullende maatregelen

Aannemer Boskalis treft een aantal aanvullende maatregelen. Afgelopen week zijn er extra borden geplaatst en alle wegmarkering is nagelopen. Vervagen van markering kan meerdere oorzaken hebben, zoals de staat van de ondergrond en de hoeveelheid verkeer die over de markering rijdt. Op enkele plaatsen is herstel nodig. Voor het herstellen van markering is er een extra nachtafsluiting gepland op zaterdag 26 september. Tijdens de nachtafsluiting worden ook alle zichtschermen tussen het werkvak en de weg gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.

Nachtafsluiting N3: zaterdag 26 september

De N3 is komende zaterdag om 22.00 uur afgesloten tussen de Copernicusweg en de Merwedestraat, tot zondagochtend 27 september 06.00 uur. De toe- en afritten worden vanaf 21.00 uur afgesloten.

De aannemer start aan de zijde waar het verkeer twee rijstroken heeft (vanaf Dordrecht/A16 richting Papendrecht/A15). Dit deel van de N3 wordt als eerste afgesloten voor verkeer. Als de aannemer aan deze zijde klaar is, sluiten ze de andere rijrichting af tussen de Merwedestraat en de Copernicusweg (vanaf Papendrecht/A15 richting Dordrecht/A16). Er worden verkeersregelaars ingezet bij de toe- en afritten.

De planning is nog onder voorbehoud in verband met de weersomstandigheden. Bij hevige regenval kan er geen markering worden bijgewerkt. Op zaterdag wordt besloten of de nachtafsluiting doorgaat of verzet wordt. De aannemer plaatst borden die aangeven wat er wanneer is afgesloten. Houd deze in de gaten.

Extra borden

Gebleken is dat weggebruikers die de situatie ter plaatse goed kennen, erg moeten wennen aan de aangepaste verkeerssituatie. Daarom zijn er afgelopen week extra borden geplaatst om weggebruikers te attenderen op de gewijzigde verkeerssituatie. Onder meer bij de toerit Laan der Verenigde Naties/ Overkampweg. En de aannemer heeft alle toe- en afritten extra geveegd.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen