Nieuw geluidsscherm langs N3 bij Leerpark Dordrecht

07-09-2020

Vanaf 14 september start aannemer Boskalis met de aanleg van een nieuw geluidsschermĀ langs de N3 ter hoogte van het Leerpark, bij de afrit naar de Laan der Verenigde Naties. Het bestaande scherm verkeert in zeer slechte staat en kan niet meer hersteld worden.

De andere geluidsschermen langs de N3 krijgen een onderhoudsbeurt en worden waar nodig aangepast aan de hoogte van de nieuwe weg.

Werkzaamheden geluidsscherm ter hoogte van het Leerpark

Voor het scherm bij het Leerpark staan drie rijen bomen. Om ruimte te maken voor de aanleg van het nieuwe scherm wordt op dinsdag 8 en woensdag 9 september de rij die het dichtst bij het geluidsscherm staat verwijderd.

Voor de fundering van het nieuwe geluidsscherm moeten stalen buispalen aangebracht worden in de grond. Het heien van deze palen vindt plaats vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 18 september. Om geluidshinder zoveel mogelijk te beperken wordt alleen overdag geheid tussen 07:00 en 18:00 uur.

In de week van 21 september worden de aangebrachte buispalen volgestort met beton. Boskalis bouwt het bovengrondse gedeelte van het nieuwe geluidsscherm tussen 12 en 23 oktober. Tijdens het storten van het beton en het aanbrengen van de bovenbouw van het geluidsscherm wordt geen geluidhinder verwacht.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen