Weekendafsluiting Papendrechtse brug en geluidhinder

12-08-2020

Donderdagavond 13 augustus begint de tweede lange weekendafsluiting bij de Papendrechtse brug. Om 22.00 uur gaat de N3 in beide richtingen dicht tussen de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Merwedestraat in Dordrecht. De werkzaamheden kunnen geluidhinder geven.

Voor dit weekend geldt een uitzondering voor verkeer vanuit Papendrecht naar Dordrecht: de afrit vanaf de N3 naar de Merwedestraat gaat op donderdag 13 augustus om 19.00 uur dicht.
Maandagochtend 17 augustus om 5.00 uur gaat de N3 weer open.

  • Verkeer wordt omgeleid via A15 – A16 en omgekeerd.
  • Fiets- en voetpaden blijven open.
  • Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak.
  • Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A16, A59, A27 en A15 en omgekeerd.
  • Stremming voor hoge scheepvaart (> 13.40 m ten opzichte van NAP). Dagelijks twee brugopeningen (op aanvraag): om 06.00 en 18.00 uur.

Voor dit deel van de N3 zijn vier lange weekenden in augustus nodig: van donderdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

Geluidhinder

Afgelopen weekend heeft een deel van de omgeving geluidhinder ervaren. In de komende drie weekenden voert aannemer Boskalis vergelijkbare werkzaamheden uit:

Van donderdagavond tot zaterdagochtend begint de aannemer met frezen en zagen om de oude verharding (asfalt en fundering) te verwijderen. Van zaterdag tot zondag wordt met walsmachines de nieuwe fundering en het asfalt aangebracht. Van zondag tot maandagochtend worden de detectielussen gezaagd en worden de vangrails met een heiblok aangebracht.

De ervaring leert dat vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is. Aannemer Boskalis doet er alles aan om de hinder voor de omgeving te beperken, maar geluidhinder is tijdens deze werkzaamheden niet te voorkomen.

Kijk hier voor meer informatie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen