Groot onderhoud N3 start op 6 augustus

31-07-2020

Rijkswaterstaat start op donderdag 6 augustus met het groot onderhoud N3. Aannemer Boskalis voert het werk in fases uit. Eind 2021 is het werk gereed. In augustus en september zijn er ook nog werkzaamheden aan de Wantijbrug.

De N3 krijgt een nieuwe fundering en stil asfalt. We vervangen ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen. Waar nodig voeren we onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen. Houd rekening met extra reistijd van een half uur of meer.

Wat merkt u ervan

Om de hinder te beperken worden volledige afsluitingen tijdens (lange) weekenden gepland en deels tijdens vakantieperiodes uitgevoerd. Op overige dagen blijft de N3 in beide richtingen open. Wel met minder rijstroken en versmald. 

De werkzaamheden voor het vervangen van de beweegbare brugdelen van de Wantijbrug duren nog tot begin november en vallen dus deels samen met het groot onderhoud. Vooral in augustus en september staan er nog een reeks nachtafsluitingen gepland voor het balanceren en testen van de nieuwe brugdelen.

Planning augustus

Vier lange weekendafsluitingen

Donderdagavond 6 augustus om 22.00 uur starten we met het eerste deel van de N3 bij de Papendrechtse brug. De N3 gaat dan in beide richtingen dicht tussen de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Merwedestraat in Dordrecht. Voor dit deel van de N3 zijn vier lange weekenden in augustus nodig: van donderdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via A15 – A16 en omgekeerd. Fiets- en voetpaden blijven open. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak. Tijdens deze weekenden is de Papendrechtse brug gestremd voor hoge scheepvaart (> 13.40 m -NAP). Kijk hier voor meer informatie.

Nachtafsluitingen renovatie Wantijbrug

In augustus gaat de Wantijbrug gedurende 12 doordeweekse nachten dicht voor balanceer- en testwerkzaamheden. De Wantijbrug is dan van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Behalve voor nood- en hulpdiensten.

Planning september

Weekendafsluiting N3

In september start de volgende fase van het groot onderhoud N3. Om de wegafzettingen voor de nieuwe fase te plaatsen, gaat de N3 volledig dicht in het weekend van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 september. De N3 is dan in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat en de A16, inclusief alle toe- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A15 – A16 en omgekeerd. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak.

Tijdens deze weekendafsluiting wordt er ook gewerkt aan het testen van de nieuwe systemen van de Wantijbrug.

Minder rijstroken

Vanaf maandag 7 september werken we aan het Dordtse deel van de N3 tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg. Er blijven drie rijstroken open. Twee richting A15 (Papendrecht) en één richting A16 (Breda). De rijstroken zijn versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open. Kijk hier voor meer informatie.

Nachtafsluitingen renovatie Wantijbrug

In september gaat de Wantijbrug gedurende 14 nachten dicht voor testwerkzaamheden. De Wantijbrug is dan van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Behalve voor nood- en hulpdiensten.

Kijk hier voor de volledige planning.

Forse opgave

Het groot onderhoud van de N3 en de renovatie van de Wantijbrug zijn onderdeel van de opgave van Rijkswaterstaat om de komende jaren de bestaande infrastructuur te vervangen en renoveren. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Het verkeer is sindsdien enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Door renovatie of vervanging werkt Rijkswaterstaat aan de infrastructuur voor de komende generatie(s). Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme en duurzame technieken. Rijkswaterstaat werkt bij deze onderhoudsopgave samen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en marktpartijen. Daarnaast past Rijkswaterstaat de komende jaren in en rond de Drechtsteden het huidige wegennet aan om files te verminderen. Denk hierbij o.a. aan nieuwe aansluitingen van de A16 en A15 op de N3 en verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vlot en veilig verkeer rond de Drechtsteden is belangrijk. Daarom werkt Rijkswaterstaat voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het project?

Per mailContactformulier

TelefonischBel gratis de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Op weekdagen tussen 07.00 uur en 20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons ook op:

 

 


 

Rijkswaterstaat werkt voor N3werkzaamheden nauw samen met de Drechtsteden gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

 

 

Cookie-instellingen